Награда за Община Пловдив и ТИЗ от Министерството на икономиката

Мисия Пловдив

21-06-2016, 16:40

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съвместният проект на Община Пловдив и Сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ спечели второ място в категорията „Бизнес среда” на националния конкурс „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016“, учредени от Европейската комисия през 2005г. и организирани от Министерството на икономиката. Те се провеждат за десета поредна година, а отличието беше връчено от началника на политическия кабинет на министъра на икономиката Филип Кирев на заместник-кмета Стефан Стоянов и на председателя на сдружението инж. Пламен Панчев.

Инициативата има за цел да активизира ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

„Благодаря на Министерството на икономиката за наградата и за номинацията за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството на Тракия икономическа зона (ТИЗ). 9 общини и 6 индустриални зони се обединиха преди почти 3 години, за да започнат нов етап от развитието на индустрията в региона”, заяви Стефан Стоянов. Той припомни, че за последните 18 години икономическите зони в Пловдив и региона са привлекли над 1,2 милиарда евро инвестиции и са създали 15 хиляди нови работни места, а над 80 международни компании вече имат свои производства в зоните.

„ТИЗ е един прекрасен пример за публично-частно партньорство и за добрата работа между бизнеса, местните власти и държавата. С този проект се надявам да представим достойно България на европейските награди”, допълни още заместник-кметът Стефан Стоянов.

Първо място в конкурса спечели Министерство на младежта и спорта с проекта „Национална програма за младежта“.

Заради достойното си представяне и инициативност с грамота беше отличен още един проект на Община Пловдив - „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“, в категория „Предприемачески дух”.

Отличените проекти ще имат възможността да представят България във финалния, европейски етап, където ще влязат в конкуренция с представители от 32 държави.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен