Хърватия излъга "отворковците" от Испания

Потокът на Франция става ужасен с вторите места в групите на англичани и испанци

Хърватия излъга "отворковците" от Испания. Явно действащия световен и европейски шампион воден от Дел Боске подходи твърде самоуверено в срещата с храбрите "шахматисти".

С гол още в 7-ата минута на Мората испанците смятаха,че първото място ще си го запазят по възможно най-лесен начин. Дори и изравняването на Калинич в края на първото полувреме не стресна испанците, които продължиха да тикитакват по ширината на целия терен.  Смените на двамата треньори бяха симптоматични. Дел Боске реши да заздрави халфовата линия и отбраната. А Анте Чачич освен, че бе направил пет смени за този мач, пускаше като смени офанзивни играчи. Да не говорим,че имаше младоци в неговия състав, които не се стреснаха от името на Испания.

Така се стигна до перфектната контра в края на мача когато Калинич върна жеста на Перишич и му подаде за победното попадение. Преди това, при 1:1, Рамос изпусна дузпа,която бе повече от измислена. Друг е въпросът,че Субашич излезе напред и наказателния удар трябваше да бъде пребит. А холандския съдия Кайперс не отсъди преди това дузпа за Хърватия.

След мача Субашич разкри кое му е помогнало да спаси дузпата на Рамос:"Сърна притича и ми каза какво му е казал Модрич,който играе заедно с Рамос в Реал. А именно в каква посока ще бъде бита дузпата от Серхио и аз я хванах",допълни стражът на Монако.

Вторите места в групите на Англия и Испания правят потока на Франция доста ужасен. Ако приемем,че "петлите" може да играят със Северна Ирландия на осминафинал после ги чакат именно отбори като Испания или Италия, Англия, Германия още на четвъртфинал...