Плавайте с "Кораба на изкуствата" в Поморие

Животът

22-06-2016, 12:12

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Корабът на изкуствата" акостира в Поморие

Във фестивала участват повече от 500 индивидуални и групови участници от България, Молдова и Русия

Пожелания за попътен вятър и виртуозни музикални изпълнения прозвучаха при откриването на Международния фестивал „Корабът на изкуствата”, който ще се проведе в градa от 20 до 23 юни тази година. Това е третото издание на фестивала, преминаващ под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

В рамките на 4 дни всички жители и гости ще имат възможността да се насладят на различни творчески прояви в разделите: Класически инструменти и пиано, изобразително изкуство, хореография и естрада.

Програмата започна с дефиле на участниците по главната пешеходна улица на града и продължи с концерт в залата на НЧ „Просвета 1888”. Заместник – кметът Илия Джингов даде официалното начало на фестивала, а водещата и директор на Общински детски комплекс Анета Драгнева – Данаилова припомни как е възникнала идеята за този творчески форум. Тя сподели, че подобен проект, носещ името „Кораб на изкуствата” е съществувал в България още през далечната 1944 г.: „За нас е изключително удоволствие, че ние в Поморие сме възродили тази идея и тя се радва на толкова голям интерес от страна на публика и участници”.

В последвалата програма се представиха: ансамбъл от тромпети и камерен оркестър на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" с диригент Петя Тончева, дуо Рада Чомакова - пиано и Мичо Димитров – цигулка и вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева.

Днес и в останалите фестивални дни ще се представят още близо 500 индивидуални и групови участници от България, Молдова и Русия. 

Програма 22-23.06

22.06.2016 г. /сряда/ 
10.00 ч. – Конкурсна програма – Класически  инструменти   и пиано-
/закрита сцена НЧ „Просвета 1888”/
14.00 ч. –  Конкурсна програма „Хореография”
/закрита сцена НЧ „Просвета 1888”/
15.00 ч. –  Конкурсна програма „Естрада”
/сцена арт-клуб „Омара”/

23.06.2016 г. /четвъртък/
17.00 ч. –  Награждаване и Гала концерт