Условни присъди за футболистите с „черно тото”

Крими

22-06-2016, 16:02

Снимка:

darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фалшиви стоки за 4 млн. лв. конфискуваха в Бургас и Варна

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 8 години

Иван Сивев и Тодор Пачев сключиха споразумение с Прокуратурата и се признаха за виновни в това, че  през периода от 21 октомври 2012 г. до 11 ноември 2012 г. са извършвали залози на мачове от чужди първенства при нелегален букмейкър. 
За това умишлено тежко престъпление Сивев и Пачев са осъдени на по 8 месеца условно с  изпитателен срок от три години. На двамата бургазлии е наложена и глоба в размер на от по 1000 лв. 
Делото се гледа в Районен съд – Бургас. Като съизвършители на престъплението Сивев и Пачев, заедно с обвиняемия Пламен Димов като помагач, без съответното разрешение и не по установения законов ред, организирали залагания върху развитието или резултата от футболни мачове, администрирани от УЕФА, от футболните федерации на английското, френското, германското, италианското, испанското, холандското футболно първенство, както и от други футболни първенства в Европа. Получилите условна присъда са използвали коефициенти от сайтове в „Интернет” - „Спортиг-Бет” и „Еврофутбол”, което е престъпление  според Закона за хазарта, съобщиха от съда. 
За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 8 г. и глоба от 2000 до 50 000 лв.
Делото на другия обвиняем за незаконните залози Пламен Димов продължава. Срещу бившият футболист на „Левски” има повдигнато обвинение за това, че през периода от 21.10.2012 г. до 11.12.2012 г. в Бургас, като помагач - подпомогнал набирането на лица, които да участват в незаконната хазартна игра и събирал направените залози, в съучастие с Иван Сивев и Тошко Пачев. Пламен Димов не се признава за виновен и делото ще бъде разгледано по общия ред от Районен съд –Бургас.
Припомняме, че в края на 2012 г. група футболисти на „Черноморец” и „Нефтохимик” бяха арестувани след акция на ГДБОП. Обвинението срещу 11-те беше за това, че са участвали в „черно тото”. Сочените за организатори на схемата Иван Сивев и Тодор Пачев тогава бяха пуснати под гаранция и така на подсъдимата скамейка по-късно останаха само трима.