И в Балчик ще правят "Пясъчни творения"

Първо издание на детски плажен фестивал

       На 25 юни 2016 г., на територията на Архитектурно-парков комплекс "Двореца"-Балчик, за пръв път ще се проведе фестивала "Пясъчни творения".

       Малко след астрономическото начало на лятото, на плажа пред  "Тихото гнездо" - личната вила (в миналото) на румънската Кралица Мария - деца на възраст от 3 до 15 години ще поставят началото на едно изключително амбициозно начинание, наречено от 12 годишния си идеен създател - фестивал "Пясъчни творения".

       Със свои пясъчни творби, чрез умения и креативност, малките участници ще опитат да впечатлят гостите на "Двореца", и най-вече журито на фестивала "Пясъчни творения" - г-жа Ивелина Георгиева – Романова и г-ца Цветелина Ангелова.

       Преди малко повече от два месеца, дванайсетгодишният млад г-н Мартин Кръстев, идеен създател и инициатор на фестивал "Пясъчни творения", спечели доверието на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца" със своята решителност и творческа енергия. Целият кип на Културен център "Двореца" подкрепи изцяло това великолепно младежко начинание, инспирирано от стремежа на един млад човек за свобода и красота, зародил се на още съвсем крехка възраст. Да се твори, да се съхранява и опазва, да се дава възможност на таланта за полет и извисяване е само малка част, макар може би най-съществената от основните дейности на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца".

По време на плажния фест, участие ще вземат 26 деца от Балчик, Добрич, Варна, Оброчище и София,  разпределени в 6 групи.

Програма:

Начален час за регистрация: - 9:00 ч.

Откриване на фестивала/ начало на конкурса: - 10:00 ч.

Време за работа: от 10:00 ч. до 11:00 ч.

Награждаване на отличените: 11:30 ч.

Фестивала се осъществява и с любезната подкрепа  на Общински детски комплекс - гр. Балчик.