Кметът с предложение ФК да стане ОФК

Спорт

23-06-2016, 09:58

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Идеята среща одобрение на футболните фенове

Кметът на Добрич Йордан Йорданов разбуни футболните духове в Добрич, след като на официалната си фейсбук страница поиска мнение от феновете, дали не е по-добре Футболният клуб „Добруджа”, който в момента е със статут на неправителствена организация,  да бъде трансформиран в Общински футболен клуб, пише ИА Добруджа.
  Ето и оригиналният статус на добричкия кмет:
  Футболът, по един особен начин, може да обедини и да противопостави. През последните дни това се случва не само заради Европейското първенство. Една от най - дискутираните до полярност теми е какво се случва с футболен клуб „Добруджа 1919“ или какво трябва да се случи с футболния клуб на Добрич. В тази връзка ще споделя с Вас една моя идея, за да сондирам мнението както на привържениците на футбола, така и на хората които следят как се изразходват общински пари. Смятате ли, че е по-добре „Добруджа 1919“ да бъде ОФК (общински футболен клуб)? Сега футболният ни клуб е НПО. Дали като чист общински футболен клуб „Добруджа“ няма да получи по-голямо доверие от желаещите да инвестират в развитието на спорта в Добрич?
  Идеята среща одобрение на футболните фенове, които са на мнение, че това ще направи управлението на клуба прозрачно и ще даде възможност на бизнесмените, които имат желание да инвестират в него, да са спокойни за целесъобразното изразходване на парите си.
Запознати твърдят, че идеята на кмета ще влезе в изпълнение до месец.