Примиерът Борисов откри обновения Драматичен театър в Пловдив

Мисия Пловдив

23-06-2016, 20:26

Снимка:

facebook.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Премиерът Бойко Борисов дойде в Пловдив да открие Драматичния театър, чиято сцена изгоря напълно преди две години. 4 175 000 лева отпусна правителстовото за неговото възстановяване. Той пристигна в Пловдив заедно с председателят на НС Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов и пловдивски депутати. Гостите бяха посрещнати от директора на театъра Кръстьо Кръстев.  

Той загатна, че нужда от ремонти са имали театрите в Перник и Пловдив , а всички правителства преди нас парадираха, че са много силни за култура.

Министър-председателят отказа да коментира пред журналисти всякакви други теми като изтъкна, че е дошъл в Пловдив да гледа представление специално в новия театър. На въпрос за референдума във Великобритания той отговори, че сега не е време да коментира тази тема. Това ще може да коментира чак след 3 дни.

Съпровождан от директора на театъра Кръстьо Кръстев, кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров премиерът разгледа всяко кътче от сцената, надникна и зад сцената, където Камен Донев му благодари. 

По думите на Борисов, Пловдив е с най-модерния театър в страната. Възстановен е огромен кристален полилей, около него е направен осветителен мост. Двете ложи вместо за прожектори, вече са оформени като места за меценати. Всички декоративни елементи по стените, са боядисани със златен варак. Премиерът разгледа абсолютно целия театър. Гостите на откриването ще гледат представлението „За всеобщата просвета” на Камен Донев.