Спортувай по европейски на 25 и 26 юни в Южния парк

Спорт

24-06-2016, 08:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

На 25 и 26 юни (събота и неделя) в Южния парк – част III от 10:00 до 14:00 часа ще се проведе “Спортувай по европейски“ – проект, одобрен, финансиран и подпомогнат от Програма Европа, 2016г. на Столична община и организиран в рамките на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“ от сдружение “Евро Адванс“, в партньорство със Столична община.
В събитието е включена забавна програма, много спортни игри и изненади, както и водещ, който да забавлява малчуганите и да води спортните игри.
Ще има и карти на районите в София, където децата могат да покажат със своите рисунки в каква спортна столица искат да живеят.  Всеки ще може да напише своите идеи за развитието на спортна София в специално подготвена за целта книга.
С провеждането на събитието целта на организаторите е да популяризират инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“, както и насърчаване децата да спортуват активно и информиране техните родители за проблема с обездвижването и последствията от заседналия начин на живот.