Излезе резюме на новия роман за „Туин Пийкс“

Книгата, която ще излезе през октомври, ще бъде с различно съдържание от това, което публиката ще види в новия сезон на поредицата

Кратко резюме на романа "Тайната история на Туин Пийкс", написан от Марк Фрост и предвиден за публикуване през есента, излезе във фен на сайта "WelcomeToTwinPeaks", пише Lenta.Ru

Действието в книгата протича 25 години след събитията, показани в сериала. Служителка на ФБР попада на досие с множество материали от Туин Пийкс. Агентката получава задача да разбере произхода на тези документи, както и да разследва мистериозното изчезване на агент Дейл Купър.

Марк Фрост е съавтор на оригиналния сериал "Туин Пийкс" заедно с режисьора Дейвид Линч. Издателят уточнява, че книгата, която ще излезе през октомври, ще бъде с различно съдържание от това, което публиката ще види в новия сезон на поредицата. Премиерата на новите епизоди е насрочена за 2017 г.

Канал Showtime обяви възобновяването на тв филма "Туин Пийкс" през 2014 г. Работата по проекта се забави с няколко години. В новия сезон ще играят Моника Белучи, Тим Рот, Наоми Уотс, Джеймс Белуши, Аманда Сийфрайд, Ашли Джъд. За ролите си ще се върнат и някои от актьорите от първите два сезона на "Туин Пийкс" като Дейвид Духовни, Кайл Маклоклан, Шерил Лий, Дейвид Патрик Кели и Шерилин Фен.