Излизането на Великобритания ще е проблем за Европа

Според Валери Симеонов ще има финансови затруднения

Ще има определени финансови затруднения от излизането на Великобритания от ЕС. Това заяви по bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който обаче призова първо да се видят окончателните резултати от референдума.

Излизането на Великобритания ще е проблем за Европа, става дума за втората по големина вноска в бюджета на ЕС, подчерта той.

Между излизането на Великобритания и разпадането на ЕС има много време и междинни етапи и не е сигурно въобще дали ще стане, посочи Симеонов.

„Те винаги са били малко по периферията. Запазиха си паричната единица. Винаги са имали собствено мнение по повечето въпроси”, заяви той.

Няма драма в това британците да не са в ЕС, но могат да се запазят взаимоотношения, не е задължително да се загубят всички положителни страни на ЕС, смята съпредседателят на ПФ.

Оградата по границата ни би трябвало до края на годината да бъде готова. Това са сроковете, които сме коментирали с Борисов, Бъчварова, с областните управители, съобщи още Валери Симеонов.

По думите му след стрелбата по Митьо - Очите групировките в Бургас са се снишили. Там има огромни пропуски в работата на полицията и огромна зависимост на прокуратурата. Не по-различно е положението със зависимостта на съдилищата – несебърският, поморийският, каза Валери Симеонов.

Поморие остава зад сянката на Несебър, но там е същият мутренски Джурасик парк, изтъкна той.

Симеонов заяви още, че е вярно, че хора на Митьо - Очите са го били през 1997-98 г.