Кои са храните, които правят жените щастливи

Гурме

24-06-2016, 12:14

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Справяне с промени в настроението, главоболие, работа, управление на домакинство, поддържане на отношения, да бъдеш добра майка и същевременно да си безупречно красива- всичко това са само част от ангажиментите на една жена. И единственото, което може да облекчи напрежението и да помогне на жената да бъде щастлива е храната. Има някои храни, които помагат за превенция срещу болести, повишават имунитета, подхранват кожата и повишават серотонина. foodpanda показва някои храни- съюзници, които да направят жените щастливи.
1.    Червени чушки- Това е най- силният източник на витамин C. Повишава имунитета и е превенция против появата на бръчки, което прави жените много щастливи.
2.    Сьомга- Заради Омега 3 мазнините, сьомгата е прекрасна за вашето здраве. Те има противовъзпалително действие и предпазва от сърдечно-съдови заболявания, освен това ви прави по- умни и красиви.
3.    Шоколад- Внимание! Десетки проучвания показват, че хората, които консумират черен шоколад, са в много по- добра форма от останалите. Жените, които изяждат по две блокчета от тъмното изкушение са по-щастливи от останалите. Консумирате шоколад с над 74 % какао.
4.     Орехи- Те подобряват притока на кръв. Изяждайте по два ореха дневно, за да сте здрави и щастливи.
5.    Ябълка- Ябълките са едни от трите храни, които намаляват риска от сърдечни заболявания, подобряване на кръвното налягане и натрупването на мазнини.
6.    Нар- Те са символ на плодородието и здравето. Те притежават елагова киселина, която спомага за общото благосъстояние на тялото и духа.
7.    Магданоз- помага за борбата с целулита, който е един от основните проблеми на жените. Насърчава детоксикацията и отстраняването на тежките метали от организма, които нарушават нормалната функция на тъканите.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен