Обновената зала на Драматичен театър Пловдив посрещна своите първи гости

Мисия Пловдив

24-06-2016, 14:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Обновената зала на Драматичен театър Пловдив посрещна своите първи гости след приключилия преди месец ремонт. Откриването стана след като лично в Пловдив дойде министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на културата Вежди Рашидов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и заедно с кмета на града инж. Иван Тотев и директора на театъра Кръстьо Кръстев разгледаха обновения салон, зала, сцената и зад кулисите. Драматичен театър - Пловдив е единственият, който разполага с най-модерната техника и система за осветление в цялата страна.

Събитието уважиха още народни представители, заместник-кметове на Община Пловдив, кметове на райони, актьори, приятели на пловдивския театър. След дадени 4 милиона лева от страна на правителството, неуморен труд месеци наред за възстановяване на щетите от пожара преди 3 години, първото представление „Всеобщата просвета” на актьора Камен Донев вече е факт.

„Това е един знаков театър за България, един от най-красивите”, сподели в обръщението си при откриването министърът на културата Вежди Рашидов. „Тук е едно място, където може да посетите за два часа, да отпуснете душите си, да получите човешки, качествени познания. Честит Ви дом, нов обновен театър. За 2019 година кметът Тотев нека да е сигурен, до него съм, ще помагам. Пловдив винаги е бил хубав град, ще го направим още по-хубав”, завърши министърът.

„Няма да забравя деня, в който стояхме долу при театъра, г-н Вежди Рашидов дойде с г-жа Менда Стоянова и за първи път тогава чух: „Този театър ще стане. Аз давам дума”. Уважавам хората, когато кажат дума, свършват работа. Благодаря на хората, които дадоха дума и я свършиха - на министър-председателя, на г-н Горанов, на г-жа Менда Стоянова, на кмета на града, г-н Тотев, който дойде да провери всичко.
Благодаря на всички, които участваха във възстановяването на театъра”, обърна се към присъстващите директорът на Пловдивския театър Кръстьо Кръстев и благодари на всички, които са оказали подкрепа и най-вече на публиката.

За времето, през което траеше обновяването, Община Пловдив помогна на Драматичния театър като, за да продължат да се играят представленията, предостави сцената на Градския дом на културата „Борис Христов”.