След големите жеги, идват големи бури

Очакват се и градушки

На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми този следобед. През нощта времето над страната ще бъде предимно ясно и тихо, стана ясно от прогнозата на bTV.

Утре около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност като главно в Централна и Западна България ще започнат валежи придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен северен вятър. Максимални температури между 29° и 34°, малко по-ниски по морския бряг.

Във вторник на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

В сряда все още на места в Централна и Източна България ще превали и прегърми, в Западна - вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от северозапад, впоследствие и от север, ще се усили и дневните температури ще се понижат; в сряда максималните ще са между 25° и 30°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, краткотрайни валежи са възможни само в планинските и крайните източни райони. Дневните температури бързо ще се повишат.

Към петък отново ще се създадат условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици в следобедните часове.