Сдружение иска да стопанисва стадион "Черноморец"

Спорт

26-06-2016, 12:42

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът Красен Кралев разпореди проверка на стадион Черноморец

Предложението ще бъде разгледано на следващото заседание на Общинския съвет

Сдружение с нестопанска цел „ФК Черноморец 1919 Бургас”, представлявано от Тодор Райков Стоянов – председател на управителния съвет, е поискало с поредица от свои писма през месеците март и май 2016г. от Съвета на директорите на търговското дружество „Професионален спортен футболен клуб „Черноморец Бургас” АД провеждане на преговори и сключване на договор за наем за части от спортен комплекс „Черноморец”. Става дума за централния терен, помощни терени „Кошарата” и „Балона”, както и съблекалните под трибуната на стадиона. В искането на сдружението се предлага всички разходи по ползването да бъдат поети от тях, включително и да извършват поддръжка и рекултивация на централния футболен терен и помощните терени. По това предложение не е получен отговор, няма данни да е било разглеждано в Съвета на директорите.
"Считаме че предложението е целесъобразно. Същото осигурява възможност за провеждане на футболните срещи с участието на ФК „Черноморец 1919” Бургас, както и частично възстановяване на нормалното състояние на спортния терен и помощни игрища на стадион „Черноморец”. Предложението не създава финансови тежести за търговското дружество, в което Община Бургас е акционер. При това положение е необясним отказът на съвета на директорите да го разгледа и да се произнесе по него", заявяват в докладна група общински съветници.
Припомняйки, че Общинският съвет упражнява правата на Община Бургас като акционер в дружеството и същият е избрал двама представители в съвета на директорите – Мирослав Йорданов Йорданов и Иван Минчев Цанев, съветниците настояват те да изпълняват изискванията на посочилия ги акционер и да действат в интерес на Община Бургас.
"Считаме, че е необходимо да бъдат задължени да поискат свикване на заседание на Съвета на директорите на „Професионален спортен футболен клуб „Черноморец Бургас” АД, на което да се вземе решение за сключване на договор за наем и предоставяне на исканото ползване за провеждане на футболни срещи", заявяват те.
Предложението им ще бъде разгледано на следващото заседание на ОбС.