Бронзови отличия за ватерполния "Черноморец"

За сезон 2016 г., в мъжкото направление, клубът извоюва 4 комплекта медали

В изключително оспорвания финален турнир на държавното първенство, старшата възраст на бургаския клуб извоюва бронзовите отличия.

На покрития басейн "Диана" /при тежки услови и 40-градусова температура на въздуха/ спорът за медалите в първата шестица се реши между най-силните и в същото време равностойни отбори на "Черноморец", "Аква" /Вн/ и шампиона "Локомотив Н.Н."/Сф/.

"Медалът е с голяма стойност за нас. Мачовете се играха на високо ниво, а срещите между фаворитите бяха много оспорвани. Всички момчета в отбора проявиха характер, показаха че са изградени личности с морал, отговорни, не се поддадоха на провокациите. Всяка инвестирана стотинка в състезателите се възвръща стократно и Бургас трябва да се гордее с тях. Благодарим за подкрепата на Общината, спонсорите и родителите", каза старши треньорът на медалистите Петър Йонов.  

В двубоя с "Локомотив" нашите отстъпиха с 6:7, като са останали съмнения относно редовността на последния гол, отбелязан от столичани 20 секунди преди края на срещата. От ръководството на "Черноморец" очакват видео запис, за да видят дали ще се потвърди тяхното мнение. 

В най-възловия мач срещу "Аква" черноморци бяха неприятно сюрпризирани от съперника с "мръсни" прийоми. Играта бе многократно прекъсвана, а в заключителната част варненци свалиха и скриха шапката на един от асовете ни - Пламен Йорданов. Наложи се състезателят да напусне басейна, докато се намери друга шапка. За трите минути извън игра варненци вкараха три безответни гола и мачът завърши при 9:15.

В останалите срещи "Черноморец" записа категорични победи. Бургаският тим надви ЦСКА с 9:12, "Славия" с 5:12 и "Комодор" с 8:12.

Така за сезон 2016 г. в мъжкото направление клуб "Черноморец" има 4 комплекта медали. По-рано шампион на България стана отборът юноши младша възраст, а вицешампионски титли извоюваха децата и момчетата. 

Крайно класиране на държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст, р. 1998 и по-малки: Локомотив НН - 15 точки, Аква спорт - 12, Черноморец - 9, Комодор - 3, ЦСКА - 3, Славия - 3.

Съставът на "Черноморец": Георги Ненов, Николай Тодоров-к., Белослав Желязков, Пламен Йорданов, Жоро Балабанов, Филип Славов, Михаил Колев, Константин Гаров, Христо Ангелов, Стоян Вангелов, Калоян Тотев, Калоян Димитров, Радослав Байчев, Валери Тончев.