Несебърски ветроходци представят България на Световното в Португалия

Спорт

26-06-2016, 14:39

Снимка:

darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победа! Бургас ще е домакин на Европейското по ветроходство

Яхтсмените на ОМК "Несебър 2000" влизат в надпревара с над 250 участници от 60 държави

Шампионите на ОМК Несебър 2000 представят България на Световното първенство по ветроходство в клас „Оптимист", което се провежда във Виламура, Португалия от 24 юни до 3 юли. Над 250 ветроходци от 60 държави ще мерят сили за индивидуалните и отборни титли.
За пореден път най-добрите ни ветроходци в клас „Оптимист" от общинския клуб в Несебър развяха българското знаме на престижното международно състезание.
Тримата топ ветроходци от ОМК „Несебър 2000" са част от Националния ни отбор, с треньор Никола Александров.
В гонките в акваторията на Виламура от вчера се включиха 15-годишният Владислав Маринов, Диана Маркова и Любен Тодоров. Гордост не само за морската община, но и за страната е факта, че най-високите международни класирания за българското ветроходство са постигнати именно от състезателите на „ОМК Несебър-2000“, през последните осем години. 

Припомняме, че яхтсмените от ОМК Несебър 2000 окупираха челната тройка в клас „Фин" на международната ветроходна регата „Порт Бургас". Само преди седмица пък Владислав Маринов, който влезе в топ 10 на най-добрите родни спортисти за 2015 година, с приз от БФВ, обра златото на регатата „Циклон" в Поморие. Там шампионът на Несебър се нареди на първо място в генералното класиране в клас „Оптимист".