В Албена пристигна президентът на европейската бридж лига

За предстоящия турнир, който стартира на 28 юни

Президентът на европейската бридж лига Ив Обри и неговият заместник Йозеф Харсани /Германия/ пристигат в Албена и ще бъдат гости на 34-ото издание на престижния международен бридж фестивал във ваканционното селище. Турнирът започва на 28 юни – вторник, в петзвездния хотел „Фламинго Гранд“. Спортният фест ще продължи 12 дни и ще събере над 300 български състезатели, занимаващи се с интелектуалния спорт и гости от 15 европейски страни, както и от САЩ и Египет.
Участниците ще имат възможност да се състезават заедно със завърналите се от приключилото европейско отборно първенство в Будапеща състезатели от българския национален отбор, заели седмото място в крайното класиране и извоювали  квота за световния шампионат в Лион /Франция/ през 2017 г. Само 7 отбора от Европа заслужиха това право, а нашите бяха в състав: Джери Стаматов, Диян Данаилов, Иван Цончев, Влади Марашев, Борислав Попов и Стефан Скорчев.
Състезанията в Албена ще се провеждат всеки ден от 15 часа, а заключителната част на фестивала - откритият отборен турнир за купа "Албена" ще бъде излъчван директно в интернет.