В Математическата гимназия приемат с най-висок бал в Бургас

Мисия Бургас

27-06-2016, 13:59

Снимка:

Burgas.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Математическата гимназия със стимул за своите световни победители

След нея се нарежда Немската гимназия

ПМГ „Акад.Никола Обрешков” е една от двете гимназии, в които се кандидатства с най-висок бал, съобщиха от РИО на МОН. Става въпрос специално за специалността „Математика с английски език”. Там максималният бал е 36.00, минималният е 31.814. В същото училище, за специалност "Биология с английски език”, се изисква максимален бал 35.375  и минимум 31.554.  
Второто учебно заведение е Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте”. За специалност „Немски език” максималният бал е 35.680, а минималният- 32.000.
В други две бургаски гимназии също се изисква минимален бал за кандидатстване след 7 клас. Едната е ПГ "Колю Фичето" – Бургас, за специалност „Парково строителство и озеленяване с немски език”, като минималният бал е 21.412, а максималния - 25.534. В Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас за двете специалности „Автотранспортна техника с немски език” и „Промишлена електроника с английски език” се изисква съответно минимален бал от 20.063 и 18.321, а максималният е 25.108 и 24.500. 
Днес всеки може да провери оценката си от изпитите на стрницата на РИО на МОН. От утре започва записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране. Записването ще продължи до 30 юни, включително. Обявяването на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране ще бъде до 4 юли, включително, а от 5 до 7 юли ще бъде записването. 
Ученичката от VII б клас на ПМГ „Акад. Н. Обрешков" в Бургас Марина Бояджиева е единствената в страната с бал 36 в кампанията за прием в държавните и общинските училища след завършен VII клас, съобщиха от РИО на МОН. Марина получава една от 4-те пълни шестици в област Бургас на изпита по математика след седми клас. Така балът на Марина става 36 точки - най-високият не само в Бургаска област, но и в цялата страна.
Марина е възпитаничка на ОУ „Л. Каравелов" - Бургас, където е учила от I до IV клас. В края на IV клас тя е приета в Спортното училище „Юрий Гагарин" и в ПМГ „Акад. Н. Обрешков". Решава да продължи образованието си ПМГ „Акад. Н. Обрешков". И сега, след като е завършила VII клас, Марина отново избира същото училище. Това тя потвърди и по време на срещата си с инж. Виолета Илиева - началник на РИО - Бургас.