"Седнало е Жорето" ще запее ансамбъл "Вечерка" в Добрич

Добрич Лайф

27-06-2016, 16:25

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Творческите формации освен традиционен руски фолклор ще покажат и микс от български хора

Руският фолклорен ансамбъл "Вечерка", който има трийсетгодишна творческа история и изяви на много световни сцени, ще запее в Добрич българската народна песен "Седнало е Жорето", това съобщи ръководителят на формацията Олга Кузменко на пресконференция днес.

С концерта на площад "Свобода" тази вечер, в който ще се включат и младежкият фолклорен ансамбъл "Кирилица" и хореографската школа "Фантазия", в Добрич се открива четвъртото издание на Дните на руската култура. Творческите формации освен традиционен руски фолклор ще покажат и микс от български хора.
Дните на руската култура винаги идват с нова програма, но спазват и традицията на доброжелателност - посрещат ни хора, които се радват да ни видят, заяви пред журналисти Андрей Галкин, президент на Сдружението за приятелство и сътрудничество с балканските държави.Неправителствената организация заедно с община Добрич и международната обществена организация "Изкуство без граници" са инициатори на форума.
На откритата сцена на централния градски площад тази вечер ще премине и модно дефиле на трима московски дизайнери. Изложба под наслов "Славянски мост" ще представи творби на художници от руската класическа школа, гоблени,керамични пластики и други произведения на приложното изкуство.
Дните на руската култура са част от програмата на Деветата среща на побратимените градове от България и Русия, която се открива в Добрич на 28 юни.