"Ръгби Европа" стартира тази събота в Бургас

Спорт

28-06-2016, 13:40

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсят се доброволци за Европейското по ръгби в Бургас

Бургас приема европейско по ръгби

Мачовете от континенталното първенство ще се играят на стадион "Лазур" при вход свободен

Десет отбора ще участват на европейския шампионат "Ръгби Европа", който ще се проведе през този уикенд в Бургас. Мачовете от континенталното първенство ще се играят на стадион "Лазур" на 2 и 3 юли /събота и неделя/ при вход свободен.

Това стана ясно на пресконференция днес в Заседателната зала на Община Бургас, в която взеха участие президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров, техническият директор и старши треньор на българския национален отбор по ръгби Павел Велков, Джеймс Мотт - национален състезател от бургаския клуб "Ботев", както и кметът Димитър Николов.

"За Бургас е чест да бъде домакин на първенство от такъв висок ранг. Така спортът ръгби ще стане по-популярен в нашия град, като същевременно ще презентираме Бургас в най-добрия сезон от годината", заяви кметът Николов.

Официалното откриване е в събота от 10.30 часа, а срещите и в двата състезателни дни ще започват в 11.00 часа. Отборите са разпределени в две групи по пет. В група "А" са Унгария, Швейцария, Словакия, Босна и Херцеговина и Сърбия, а в група "Б" са Хърватия, Норвегия, България, Люксембург и Турция.

"Това състезание ще затвърди имиджа на Бургас като европейски град на спорта. Благодарим на Община Бургас, че се ангажира с организацията на този висок ръгби форум", сподели Атанас Зафиров, президент на родната федерация по ръгби. Той разкри, че целта пред българския тим е да се изкачи на най-високото ниво в ръгбито, така нареченият трофей Европа.

След края на мачовете на стадион "Лазур", в неделя ще има парад на всички участници. Той ще стартира от Стоматологията на улица "Александровска" и ще завърши пред сградата на Община Бургас на площад "Атанас Сиреков", където в 19.30 часа ще започне официалната церемония по награждаването и закриването на Европейското първенство по ръгби.

Организатори на състезанието са Българската федерация по ръгби и Европейската федерация, със съдействието на Община Бургас.