Стефан Славов поведе Добруджа към професионалния футбол

Спорт

29-06-2016, 12:38

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Треньорът уточни, че това не е окончателния състав

рупа от 23-ма футболисти изведе на първата тренировка новият наставник на Добруджа Стефан Славов. Сред  състезателите, които започнаха подготовка с добричкия тим, бяха Боян Илиев. 33-годишният халф, който е юноша на Спартак (Варна), има записани няколко мача с екипа на Левски през 2008 година, сред които и квалификации за Шампионската лига, съобщи ИА Добруджа. За последно е играл в Кипър, но тепърва ще се разбере какво е функционалното му състояние. Стефан Славов ще може да разчита и на няколко футболисти от миналогодишния тим – Даниел Граматиков, Тодор Колев, Георги Станчев, Александър Йовчев и Стефан Иванов. 
В утрешната тренировка се очаква да се включи и бранителят Иван Иванов, който игра за Добруджа под ръководството на Светослав Тодоров. За последно той носи екипа на Оборище (Панагюрище). С отбора тренират и множество млади състезатели от Добрич, които са били в школата на Черно море и Лудогорец.
Въпреки че няма заявена от ръководството цел – първото място в групата, наставникът е категоричен, че мястото на Добруджа е при професионалистите и във всеки един мач той ще се стреми отборът на побеждава. Желанието на Славов  е да работи с група от около 22-ма играчи, като да води подготовка като професионален тим.  Треньорът уточни, че това не е окончателния състав. Предстои да идват още нови състезатели, а някои от тези, които са в тима сега, да си тръгнат.