Младежи показаха на възрастните хора как да боравят с компютър

Новините

29-06-2016, 13:01

Снимка:

Обществен дарителски фонд

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от ТОХ-а готвиха по бабини рецепти (снимки)

"Дигиталният ден" се организира от Обществен дарителски фонд - Бургас

В Бургаския свободен университет се проведе втория ден от стартиралата „Среща на поколенията”.  В този „Дигитален ден” младежите имаха възможност да помогнат на възрастните хора със съвременните технологии. Събитието бе организирано от „Обществен дарителски фонд – област Бургас” с подкрепата на Община Бургас, съвместно с Бургаски свободен университет и Академия "Кодекс".
В мероприятието взеха участие ученици от  СОУ «Кирил и Методий», Търговска гимназия, студенти и преподаватели от Бургаски свободен университет.
Тази кампания целеше да помогне на възрастните хора от пенсионерските клубове в Бургас, чиито роднини са извън страната,  да боравят по-успешно с компютри и съвременните методи на кореспонденция.
Идеята на мероприятията е обмяна на опит, знания и умения между ученици, студенти и пенсионери.
Всички си тръгнаха удовлетворени, за пенсионерите беше изключително ползотворно и интересни, а младежите от своя страна бяха много доволни от възможността да бъдат полезни.  Накрая на събитието имаше голям интерес то да се превърне в традиция.
Първия от трите тематични дни бе „Кулинарен ден – рецептите на баба”, който се проведе в Професионална гимназия по туризъм. Третия ден ще бъде „Танцувален”, в който всички заедно ще се учат на традиционни български хора.