Ръст на нощувките с цел туризъм в София

Мисия София

29-06-2016, 14:19

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Ангелкова ще участва във форум на ПСЮИЕ в София

София приема номинации за награди в културата

Трябва да работим за това хората целенасочено да идват в София и активно да представяме възможностите на София за различните видове туризъм, каза още кметът Фандъкова

Ръстът на нощувките с цел туризъм в София е 7 на сто за първите пет месеца на годината в сравнение със същия период на 2015 г. Това каза  кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на форума "София - устойчива туристическа дестинация. Роля и принос на медиите за устойчивото развитие на дестинациите" в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова.
Осем процента е ръстът на броя на нощувките в столицата през 2015 г. в сравнение с предходната година. София е посетена от 916 хиляди туристи, посочи също Фандъкова. Кметът посочи също, че през последните години работим за превръщането на града в туристическа дестинация.
Фандъкова обърна внимание на инвестициите на Столичната община в инфраструктура, в разкриване и експониране на културно-историческо наследство. Тя припомни, че от миналата година метрото свързва центъра с летище София и Централата жп гара. Направихме инвестиции в нови музеи, в разкриване на културно-историческо наследство. Продължават проучванията на неолитното селище в ж.к. "Слатина", където са открити нови експонати. Продължава работа по проекта за проучване и експониране на Западната порта на Сердика, както и на площад Света Неделя, каза също Фандъкова.
София е новооткриваща се дестинация, което привлича туристите. Трябва да работим за това хората целенасочено да идват в София и активно да представяме възможностите на София за различните видове туризъм, каза още кметът Фандъкова.