8 години за изнасилвача Зехти

Гаврил се с 12 годишно момиче в Исперих

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Разград днес състав на Разградския окръжен съд произнесе ефективна присъда от 12 г. лишаване от свобода при първоначално строг режим за 71-годишния  Зехти Ю. от Исперих, който изнасили 12-годишно момиче от социален дом, като я принудил съссила и заплашване, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

. Подсъдимият се възползва от правото си на съкратено съдебно следствие и призна вината си, за да получи окончателна присъда, намалена с една трета. Така Зехти Ю. ще изтърпява осем години лишаване от свобода при първоначално строг режим.  Окръжният съд уважи частично и граждански иск в размер на 10 000 лева.

На 31 октомври 2015 год. 71-годишният мъж срещнал на улица в Исперих 12-годишното момиче. Детето избягало от социалния дом в Исперих, в който се отглежда, като целта му била да отиде при майка си, която живеела в близко село. За да заблуди възпитателите в дома, детето облякло със свои дрехи чучело и го завило със завивките си в леглото. След това скочило през прозореца на стаята и тръгнало към селото на майка си. Присъствието й на улицата в този час направило впечатление на движещия се с автомобила си подсъдим. Той спрял и казал на момиченцето да влезе в автомобила му. Когато жертвата отказала, той я издърпал и насила я отвел в дома си, където изнасилил 12-годишното дете, като сторил това със сила и заплаха.