Роми пребили и душили свещеник за 200 лв.

Искали да оберат манастира „Свети Архангел Михаил” до Кокаляне

Роми биха и душиха отец при опит да оберат манастира му. Случката се разиграла в петък вечерта преди още да се мръкне. Двамата крадци опитали първо да разбият помещение за инструменти към манастира „Свети Архангел Михаил”, който се намира в подножието на Плана планина, на 3 км от софийското село Кокаляне, съобщава „Телеграф”.Отец Геврасий чул странния шум около 19.15 ч. и излязъл да провери какво се случва. Вместо да побягнат, извършителите се нахвърлили върху духовника и започнали да го бият. В схватката го хванали за гушата и го стискали, вероятно за да не вика за помощ. Престъпниците му отмъкнали мобилния телефон, както и около 200 лв. Виковете на други хора от манастира ги изплашили и двамата побегнали без да могат да отнесат нещо друго със себе си.
  Жалбата за случилото се е била подадена 25 минути след случката, обясниха от МВР. Кокаляне се охранява от полицейски участък в Панчарево, който е към 8-о районно, а до самия манастир се стига пеша през гората.
  Разследващи лаконично посочиха, че работят по случая и скоро ще има резултат. Практиката при подобни случаи е жертвата да даде описание на извършителите, след което полицаите показват снимки на крадци, засичани в района, и жертвата прави разпознаване.
  Пострадалият духовник е в манастира от 1998 година.