Четирима министри ще обсъждат регионалната икономика в Бургас

Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, Десислава Танева, Ивелина Василева и Зорница Русинова

Четирима министри, кметове на големи общини от региона и представители на местния бизнес ще обсъдят на 4 юли в Бургас приоритетните проекти за развитието на регион Югоизточен (включващ областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора).

Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, както и кметовете на големите градове и общини в региона.

Началото на дискусията е  в 11 часа. Мястото -  Експо център "Флора", зала 2.

Събитието е част от кампанията "Региони в растеж". Тя се осъществява в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Община Бургас е партньор в дискусията за Регион Югоизточен.

Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики. Дебатите се провеждат на място в самите региони с участието на министри, кметове и местния бизнес.

В понеделник на алеята пред експозиционен център "Флора" ще има Фермерски пазар. Бургазлии и гостите на града могат да разгледат и си купят от продукцията на производители от региона.