Пловдив ще бъде домакин на Първия международен филмов дрон фестивал

Мисия Пловдив

30-06-2016, 12:58

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив ще бъдат показани най-зрелищните и креативни филми, снимани с дрон от цял свят. Това ще се случи по време на Първия международен дрон фест в България – DroneUP International Film Festival, който ще се проведе на 19 и 20 август 2016 г. на Римския стадион в Пловдив.
„ DroneUP е едно ново и невиждано до сега събитие, което цели да покаже света, погледнат от нов ъгъл, от друга гледна точка и по един по-различен начин - от птичи поглед. Хората са обзети от вечната амбиция за достигане на облаците и любопитство как би изглеждал нашият живот погледнат от птичи поглед“, разказват организаторите.

На фестивала ще бъдат представени и наградени най-завладяващите и запомнящите се филми, снимани с дрон от повече от 30 страни в шест тематични категории: Природа; Град и архитектура; Култура и спорт; Пътуване; Екстремно и диво; Разказ и история.

Филмите се състезават за следните награди:

  • 1-ва награда € 5.000

  • 2-ра награда € 2.500

  • 3-та награда € 1.000

  • Награда на публиката € 1.000

Всички филми, подадени за участие, ще са гледани и оценявани от интернационално професионално жури. Те ще обявят финалистите и реда на участие на 30 юли 2016. Всички финалисти са автоматично номинирани за наградите на DroneUp. Заявки се подават до 20 юли 2016 г. Победителите ще бъдат обявени на фестивала 19 – 20 август 2016.

В двудневната програма са предвидени и редица допълнителни изненади, свързани с дронове, музика, танци и други изпълнения в нестандартни комбинации.

Входът за двата дни на фестивала е БЕЗПЛАТЕН!