Кметството в Лилково с възрожденска визия след ремонт

Новините

01-07-2016, 08:30

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметството на село Лилово, което част от Община „Родопи”, придоби изцяло възрожденска визия. Това се случи след ремонт на сградата. Сменена е и дограмата на пенсионерския клуб. Боядисани са и оградите на общинските обекти. Освен по сградите, промяна има и в зелените площи в района. В селото са засадени над 300 храста, 15 туи, 10 кипариса и 20 рози.

Ремонтът е финансиран от Община „Родопи” и иницииран от кмета Пламен Спасов.

„За облагородяването на населеното място се включиха и доброволци, а част от ремонтите бяха спонсорирани от Росица Джумерова, която притежава къща в селото”, отбеляза кметският наместник в Лилково Атанас Брощилов. Изцяло ремонтирана е и спирката, на която хората чакат автобус. Градинката пред кметството също е превърната в оазис. На сградата пък е поставена нова неръждаема табела. Закупени са нови пейки. Облагородени са и зелените площи около кръстовищата.

„Хората от селото са доволни от това, което се е направило, защото виждат, е в селото се работи и то се развива.”, казва още кметският наместник.

От 1 юни до края на август жителите на Лилково се увеличават, защото повече хора търсят прохладно място в жегите. По тази причина кметът на Община „Родопи” Пламен Спасов е съдействал за осигуряването на по-голям автобус до населеното място. „Впечатление прави, че в последните 2-3 години повечето хора започват да подновяват старите къщи.”, отбелязват от общинската администрация.