Вижте какво време ни очаква през юли

Новините

01-07-2016, 10:32

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подходящо е времето за планински преходи и излети

Време за плаж и интересни книги

В началото на месеца се очакват валежи и слабо понижение на температурите

Максималните температури през юли ще варират от 34 до 39 градуса, а минималните ще бъдат в границите на 12 до 17 градуса. Това съобщи синоптикът Красимир Стоев при НИМХ към БАН.
През първото десетдневие слънчевото време ще бъде до обяд. След обяд се очакват краткотрайни валежи. Ще има и бури с гръмотевици. Причината се крие в неустойчивата въздушна маса, която се носи  над страната. Въздушният пренос, който причинява валежите, е от североизток. От 2 до 4 юли и от 8 до 9 ще има силни валежи от дъжд, придружени с градушки.
Второто десетдневие ще бъде топло, но не толкова горещо, колкото е характерно за този сезон. Краткотрайни превалявания ще има на 12, на 17 и на 20 юли. Поради преминаването  на студени атмосферни фронтове, ще се появят условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, придружена с  краткотрайни превалявания. Максималните температури ще варират от 22 до 26 градуса.
Най-горещото време през юли ще бъде през третото десетдневие. Тогава валежи не се очакват, а температурите ще достигнат 35-38 градуса.

В първия юлски ден слънцето ще изгрее в 5,36ч. Ще бъде топло и слънчево. Температурите ще бъдат между 21 и 29 градуса. Вятърът ще е слаб. Няма да вали.