"Столипиново" замириса на теменужки

Мисия Пловдив

01-07-2016, 14:54

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По график се мие всеки работен ден, но влагаме допълнителни усилияи всеки понеделник през цялото лято ще добавяме и ароматен шампоан, за да мотивираме хората тук да пазят чисто“, заяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов, който заедно с кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков даде старт на поредната инициатива за хигиенизирането на „Столипиново“.

След многобройни срещи на двамата с граждански организации на дневен ред е да се осъществи идеята за сформиране на доброволни отряди от жители на квартала, които да следят за опазване на чистотата.

Ние чистим редовно, наши експерти изнасяха лекции, но е важно хората в „Столипиново“ да се научат за изхвърлят боклука в контейнерите. Очакваме местните лидери с влияние също да се включат с разяснителните кампании по проблема за опазване на чистотата. Специално купуваме още 50 чисто нови съда за смет тип „Бобър“, които ще разположим на най-проблемните точки в квартала“, посочи Иван Стоянов.

Служителите на ОП „Чистота“ вече изпълняват подписаната от директора заповед за всекидневна дезинфекция на съдовете за отпадъци, около тях, както и на местата, където най-често се образуват нерегламентирани сметища.

Пробно чрез контрольорите на „Чистота“ и работници от квартала предприятието започва да раздава безплатно чували за смет на жители от ул. „Сокол“ и ако това окаже ефект върху подобряване на хигиенните навици, експериментът ще бъде разширен.

Директорът на предприятието отбеляза, че за почистването на „Столипиново“ не са заделени допълнителни средства и припомни, че от ранна пролет до късна есен в целия град улиците първа категория се мият всеки работен ден, втора категория – 3 пъти седмично, а третокласните пътни отсечки – по веднъж на 7 дни.