10 фирми се борят за ремонтите във "Възраждане"

Мисия Бургас

01-07-2016, 16:24

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината събира оферти за поддържане на площадното осветление и фонтаните

Дойде ред и на "Възраждане"!

Предвижда се реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства в комплекса

Под председателството на Димитър Бакалов - началник отдел "Строителство" към общината, днес бяха отворени офертите за ремонт на улици и междублокови пространства в к-кс "Възраждане". Кандидатите са общо 10. Някои от тях, като "Щрабаг" и "Планекс" кандидатствата за двата обекта, тъй като поръчката е разделена на две. Като цяло болшинството от фирмите предлагат срок за изпълнение между 3 и 4 месеца. Повече от тях не са посочили подизпълнители.
Ремонти на улиците в комплекс "Възраждане" са за близо 3,5 млн.лв. без ДДС. Предвижда се реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства в комплекса. Работата условно е разделена на два обекта. Поръчката е с максимален срок на изпълнение 180 дни. До месец ще стане ясно кои от фирмите ще бъдат одобрени.
Кандидатите:
1. Обединение "Бургас екогруп 2016. В него влизат "Екодин" ЕООД и "Св. Георги Победоносец" ООД
2. "Мидия инфраструктурно строителство" ООД
3. "Торкрет" ЕООД
4. "Пътстрой" ООД
5. Инфра Експерт" ЕАД
6. "Щрабаг" ЕАД
7. Сдружение "БМ Възраждане", в което влизат "Бургас Пътстрой" АД и "Пътинженеринг - М " АД
8. "Планекс" ЕООД
9. Консорциум "Път 2004" ДЗЗД. Тук влизат "Брилянт Слънчев бряг" ООД и "ЕИВ" ООД
10 "Автомагистрали Черно море" АД

ОБЕКТ 1 включва районите, заключени между улиците Сан Стефано, Гладстон, Васил Левски и Дебелт, включително реконструкция на следните улици в обхвата на разглежданата територия - ул. Христо Фотев, ул. Цар Самуил, ул. Македония, ул. Пробуда, ул. Любен Каравелов, ул. Васил Левски, ул. Ивайло.-І етап“; Обхват на кв. 2 – територията заключена между ул. Дебелт, бул. Сан Стефано, ул. Цар Калоян и ул. Христо Фотев,Обхват на кв. 3 - територията заключена между ул. Цар Калоян, ул. Христо Фотев, ул. Ивайло и бул. Сан Стефано, Обхват на кв. 6- територията заключена между ул. Дебелт, ул. Цар Самуил, ул. Цар Калоян и ул. Христо Фотев,Обхват на кв. 18 - територията заключена между ул. Любен Каравелов, ул. Цар Калоян, ул. Васил Левски и ул. Дебелт. Реконструкцията предвижда обособяване на нови паркоместа, изграждане на нова детска площадка за деца до 3 г., две детски площадки за деца между 3 и 12г, площадка за разхождане на домашни любимци, нови кътове за отдих, кътове с маси за тенис, изграждане на система за събиране на дъждовна вода, ново осветление.
По ОБЕКТ 2 се предвиждат дейности по реконструкция на елементите на техническата инфраструктура, които след детайлен анализ са идентифицирани като нуждаещи се от рехабилитация, без подмяна или ремонт на сградни мрежи и съоръжения, а именно: -подмяна на амортизирани и негодни елементи (капаци на ревизионни шахти, стълбове и осветители, улични оттоци);-изграждане на нова дъждовна отводнителна система където такава липсва или подмяна на компрометирани участъци от съществуваща с цел осигуряване надеждно отвеждане на води от улични платна, тротоари и алеи, изграждане на ново алейно осветление, използване на светодиодни осветители;-допълване на съществуващото улично осветление, изграждане на нови пожарни хидранти, поливна система с използване на дъждовна вода;-видеонаблюдение, разделно сметосъбиране с подземни контейнери; -мерки свързани с ползването на териториите, достъпността на средата и безопасността на гражданите.