Елена Узунова триумфира със световната титла в Стара Загора

Спорт

02-07-2016, 12:39

Снимка:

starozagorci.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Втора с 46,06 метра остана Ан Ю Ксю от Тайпе

Елена Узунова спечели златния медал в хвърлянето на копие на третото световно първенство за хора с  увреден слух, което се провежда в Стара Загора. Родната състезателка, която миналата година записа световен рекорд на европейското първенство в Полша, сега завърши с резултат 46,28 метра. Втора  с 46,06 метра остана  Ан Ю Ксю от Тайпе, бронзът отиде при Анастасия Мамлина от Русия с 45,35 метра, пише starozagorci.com.

Елена започна по-слабо състезанието като в първия си опит хвърли копието на 43,25 метра. Опитът, който й донесе медала бе под №3. Точно както българката и наставникът й Иван Стойков очакваха най-сериозната конкуренция дойде от представителката на Тайпе. В опит №4 тя също прескочи границата от 46 метра и накара щаба и всички, които стискаха палци за Елена на новия полигон за хвърляния в Стара Загора сериозно да се притеснят. В този момент обаче появилият се лек вятър спря и задушното време създаде проблем на всички състезателки. В последните си опити те така и не успяха да намерят верния път да подобрят резултата на световната рекордьорка.

Чудесното българско представяне в предпоследния ден на световното първенство  в Стара Загора допълни Надка Начова, която се класира за финал на 100 м с препятствия.