Четирима мотористи пострадаха при пътни инциденти

Крими

02-07-2016, 20:13

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Четирима мотористи са пострадали при пътни инциденти вчера. Около 15.15 часа постъпил сигнал, че между Асеновград и Смолян 70-годишен жител на село Мрамор загубил контрол над управлявания мотоциклет „Хонда” и се блъснал в скат. Мъжът е откаран в болница, взета му е кръвна проба за алкохол. Близо 3 часа по-късно в пътен участък между селата Орешец и Добростан се сблъскали мотоциклет „Кавазаки” и лек автомобил „Мицубиши”. Хоспитализиран е неправоспособният водач на мотора, на 29 години от Асеновград. Взета му е кръвна проба за алкохол. Шофьорът на колата, на 51 години, също асеновградчанин, е тестван с дрегер и резултатът е отрицателен. Причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ- Асеновград.
Пак в петък, около 8 часа, на кръстовище в Хисаря лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 36-годишен мъж от Клисура, отнел предимството и блъснал мотоциклет „МЗ”. На място медицинска помощ е оказана на 29-годишен неправоспособен хисарчанин, който управлявал мотоциклета. Няма данни за употреба на алкохол.
Междувременно в 13.35 часа на кръстовище между ул. „Копривщица” и ул. „Прогрес” в Пловдив лек автомобил „Тойота”, управляван от 23-годишна гръцка гражданка, предприел обратен завой и отнел предимството на мотоциклет „Ямаха”. В болница е 34-годишен пловдивчанин, водач на мотора. Двамата са изпробвани с дрегер за алкохол, пробите са отрицателни.