Две награди Гран При за добричлии

Добрич Лайф

04-07-2016, 14:18

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

И Общински младежки център

Димитър Минков от Школата по пиано при Младежки център - Добрич с ръководител Детелиана Захариева грабна най-голямата награда - ГРАН ПРИ в раздел "Класика" на Международния фестивал "Трикси" 2016 - Албена. На 2 юли в Културния център на КК "Албена" се конкурираха талантливи млади пианисти, флейтисти, цигулари и класически певци, разделени в три възрастови групи. Отличното представяне на Митко и високото ниво на подготовка му отредиха най-челното място в класацията - наградата ГРАН ПРИ. Награждаването на лауреатите от 18:00 часа завърши с клавирен концерт на членовете на международното жури - проф. д-р Ростислав Йовчев (НМА "Проф. П.Владигеров" - София) и Светослав Тодоров (Кралски музикален колеж -  Лондон).
В събота - 2 юли Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци "Сарандев” при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Каребельова взе участие в ХVІІ Муждународен фестивал на творческите състави "Приятели на България", който се проведе в КК "Албена". Талантливата Стефани ярко се открои сред певците в категория "естраден вокал", дошли от много градове на България и Русия. Тя покори жури и публика с майсторство на изпълнение и завладяващо сценично присъствие. Петчленното международно жури с председател Хайгашод Агасян единодушно й присъди най-високото отличие на фестивала - ГРАН ПРИ.
Това е поредната престижна награда за Стефани Маринова. В края на месец юни тя се върна с Първа награда от Международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда"2016, който се проведе в КК "Албена" от 14-ти до 22 юни.