Изправят пред съда опасен рецидивист, убил жена

Крими

04-07-2016, 16:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият в момента е в затвора в Ловеч

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт в Шуменския окръжен съд срещу опасния рецидивист Ерджан Б., умишлено убил с особена жестокост жената, с която живеел на семейни начала, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 26 септември 2015 год. 33-годишният мъж отишъл в игрална зала в Шумен с Гюлшен Х. След последното излизане от затвора подсъдимият заживял с нея в общинско жилище, което обитавал и нейният брат. На входа на игралната зала служителка поискала личните карти на двамата. Ерджан Б. представил своята, а Гюлшен отишла до автомобила да вземе документ  за самоличност и пари, но не се върнала.

Подсъдимият започнал да я търси, но не я открил и подал сигнал на тел. 112. Потеглил с колата си, за да продължи да я издирва, но спукал гума. Заради техническата неизправност на колата, бил спрян от полицейски патрул. При проверката се оказало, че е неправоспособен, управлява технически неизправен автомобил и е употребил алкохол. Полицейските служители му съставили няколко акта за административни нарушения и издали талон за даване на кръв, тъй като Ерджан Б. отказал да бъде тестван с дрегер.

След това продължил да издирва жената, с която живеел, заедно с нейния брат. Пред входната врата на общинското жилище подсъдимият видял Гюлшен Х., която се връщала към дома им. Насочил се към нея и започнал да й нанася побой с ръце и крака, влачил я по пътя за косата и продължавал да й нанася удари. Свидетел видял разправията и побоя и сигнализирал на спешния телефон. Гюлшен Х. била откарана в шоковата зала, където издъхнала. Причина за смъртта според съдебните медици е тежка гръдна травма, причинена от удари с юмруци и ритници, включително и при стъпване с крака върху тялото.

33-годишният мъж е осъждан многократно. Задържан е под стража от Шуменския окръжен съд. В момента е в затвора в Ловеч, където ще докача началото на съдебния процес.