Времето тази седмица - без екстремни горещини

Животът

05-07-2016, 08:06

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Променливо време през новата седмица

Температурите ще варират от 26 до 31 градуса

През тази седмица времето ще бъде без екстремни горещини, с температури около нормалните и по-често слънчево време. На места се очакват валежи с гръмотевици. 
Днес вятърът ще бъде от слаб до умерен и ще се ориентира от изток. Температурите ще се понижат с 1-2 градуса и ще бъдат от 26 до 31 градуса. Ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Възможни са единствено слаби превалявания преди обяд по Черноморието.

В сряда ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд и вероятност за краткотрайни превалявания само на места в планините на югозапад. Дневните температури ще са от 28 до 34 градуса.
В четвъртък отново ще захладнее с градус-два, а краткотрайни валежи са възможни в планините и на отделни места в северните и източни райони. Температурите ще са от 27 до 32 градуса.
В петък ще бъде слънчево, с температури от 27 до 33 градуса. В следобедните часове краткотрайни валежи са вероятни само около Източна Стара планина.

Слънчево или с разкъсана облачност, но ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от северозапад, ще бъде времето в събота и неделя. Вероятността за валежи е малка. Температурите в събота ще бъдат от 31 до 36 градуса, а в неделя - с 2-3 градуса по-ниски.
Времето през седмицата ще бъде подходящо както за планина, така и като цяло, за почивка на море.