Христо Терзийски: Намалява корупцията в Пътна полиция

Общество

05-07-2016, 09:29

Снимка:

btv, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Имаме добри резултати в някои направления, но има и казуси, по които трябва да удвоим усилията си

Имаме добри резултати в някои направления - намалява корупцията в Пътна полиция, имаме успехи и в противодействие на контрабандата. Намаления има и в убийствата и кражбте на автомобили. Но има и казуси, по които трябва да удвоим усилията си. Това заяви по bTV главен комисар Христо Терзийски, директор на Полициятаq навръх празника на МВР.

"От професионална гледна точка за нас е важно да има разграничение в труда. Най-тежкият труд е на улицата, структурите на административните служби вършат друго", уточни Терзийски.

Относно бившия полицай, обирджия в заложна къща, Терзийски каза, че информацията им била, че той очаквал "другарят" му да излезе от затвора, за да продължат с нападенията си, но не знаели кога и къде ще стане това. Предприети били разрешените от закона действия. Сигнал от 112 дошъл от гражданин след обир на златарското ателие и били предприети действия срещу Ицо Полицая. Той бил постъпил през 2004 г. в МВР и бил уволнен заради корупционни действия и съпричастност към извършено престъпление през 2010 г. Бил с различен стил и начин на действия, според психолози, натрупал криминално досие откакто го уволнили. След уволнението дейността му била само криминална - обири на златарски ателиети, кражба на автомобил, през март т.г. го освободили от следствения арест, другаря му - през юни.

На следващия ден след инцидента в София имало стрелба срещу полицейски служители в силистра.

В Слънчев бряг поводът бил спор за паркиране на автомобили в района на конкретно заведение, причините са въпрос на разследване, каза Терзийски по повод стрелбата между две групи, едната на Митьо Очите. 

Държавата няма как да е абдикирала от Слънчев бряг, действията на полицейските органи са абсолютно адекватни, това е много рядък случай още на местопрестъплението да се залови извършителя. Действията ни на терен бяха ефективни, подчерта комисар Терзийски.