4,4 милиона лева събра НАП Пловдив от продажби

Новините

05-07-2016, 12:03

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази седмица Агенцията продава в Хасково луксозен хотел за 3 млн. лева

4, 4 милиона лева събра през първото полугодие на 2016-та НАП Пловдив от продажби на активи, обезпечени от публичните изпълнители на Агенцията заради задължения на дружества и физически лица към бюджета. Със средствата от търговете, организирани от НАП, изцяло или частично са погасени данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите. Най-много приходи са осигурени от търговете на недвижимо имущество. Продадени са също превозни средства и движими вещи – предимно производствени съоръжения.

Утре в Хасково стартират огледите на луксозен хотелски комплекс, намиращ се в центъра на града. Сградата е пететажна със застроена площ 340 квадратни метра. Намира се в близост до главен булевард и представлява обект с вече разработен бизнес – хотел, ресторант и кафене. Точната цена, определена от оценителите, е 3 380 100 лева. Заинтересованите от търга могат да уговорят огледи с публичния изпълнител от НАП, водещ продажбата. Координатите му, както и подробностите като срокове за огледи, за внасяне на депозит и подаване на ценови предложения, са публикувани в интернет на е-адрес: http://nraapp04.nra.bg/targove/deals/index/did/29507 .

Отново в Хасково НАП продава четириетажна производствена сграда, намираща се на ул.“Славянска“ в града и ползвана досега за шивашки цех. Началната цена, от която започва продажбата й, е 2 642 100 лева. Имотът е в отлично състояние, подобно на хотелския комплекс и също като него може да бъде разгледан на място от потенциални купувачи от 6-ти юли до 12-ти юли, включително. Повече информация за този търг е достъпна на електронен адрес: http://nraapp04.nra.bg/targove/deals/index/did/29508 .