Крис Еванс напусна шоуто Top Gear

Причината е в рекордно ниските рейтинги на предаването

Водещият на популярната ТВ програма на Би Би Си Top Gear Крис Еванс обяви, че напуска автомобилното шоу в Туитър.

"Оттеглям се от Top Gear. Дадох най-доброто от себе си, но понякога това не е достатъчно. Екипът е повече от брилянтен, желая им всичко най-добро", написа Еванс в Twitter.

Във връзка с напускането на водещия от ръководството на програмата на Би Би Си излязоха с изявление, което казва :

"Крис напусна програмата Top Gear. Той казва, че това е всичко, което би могъл даде, и е направил всичко възможно, за да бъде шоуто успешно…“

Изявлението отбелязва, че новите версии на Top Gear са гледани от над 30 милиона зрители само във Великобритания към днешна дата. Права за шоу-програмата се продават в още 130 страни по света.

Крис Еванс пише в "Туитър", че възнамерява да продължи сътрудничеството с Би Би Си в други проекти. По-специално, той ще продължи да води сутрешния блок на радио Би Би Си 2.

Решението да се оттегли от програмата е взел на фона на падащите рейтинги на предаването Top Gear сред британската публика, последната серия в неделя е гледана от само 8,6% от потенциалната аудитория, което е най-ниското ниво на новия сезон.

Оценки и противоречия

Евънс стана водещ на Top Gear през юни миналата година, след като бившият водещия Джеръми Кларксън бе уволнен след скандал и последвалите битки с продуцентите на програмата.

Най-култовите фрази на Джеръми Кларксън

Преди дни ви съобщихме, че звездата от "Приятели" Мат Лебланк е поставил ултиматум на продуцентите да избират между него и Еванс и е съвсем възможно напускането на Еванс да потвърждава тази информация. 

Крис Еванс е роден на 1-ви април 1966. Кариерата му в радиото започва когато той е много млад журналист в Манчестър и по-късно се мести в Лондон и започва да работи по радио Би Би Си.

Той бързо се превръща в един от най-популярните музикални радио водещия. 
Крис Еванс е работил като директор на различни радио- и телевизионни програми, както и от 2000 г. е най-добре платеният водещ във Великобритания.

Крис Еванс е известен със страстта си към автомобилите и бързото шофиране. През 2001 г. шофьорската му книжка е отнета за 56 дни и е глобен 600 паунда за превишена скорост. Шофирал е със скорост от 168 км / ч.