Хеликоптер се разби в Турция (видео)

Свят

06-07-2016, 08:20

Снимка:

Youtube, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Седем души загинаха. На борда на военната машита е имало 15 души

Седем души загинаха, а други осем бяха ранени, след като турски военен хеликоптер се разби в Североизточната част на страната. Смята се, че катастрофата е причинена от лошото време, съобщава вестник "Хюриет Дейли".

Хеликоптерът "Сикорски С-70" е летяла на малка височина и в гъста мъгла, преди да падне в гориста местност на черноморската провинция Гиресун, съобщи турският генерален щаб.

Разследването около причините за катастрофата продължава, макар министър-председателят Бинали Йълдъръм и един от заместниците му да заявиха, че лошото време, а те терористична атака, е причинило трагичния инцидент.

Ройтерс припомня, че турските въоръжени сили са въвлечени в конфликт с кюрдските бунтовници, фокусирани в югоизточната част на страната.

На борда на хеликоптера е имало високопоставени военни, техните жени и деца, които се връщали от празнични мероприятия по повод Рамазан байрам.

Ранените са откарани в болницата в град Гиресун тази нощ. Сред тях има дете със счупена ръка.

"Чувствам дълбока скръб заради инцидента", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, който нареди на началника на Генералния щаб да го държи в течение с всички подробности около разследването на катастрофата.