Осъдиха Йоско, скочил в реката, за да избегне арест

Крими

07-07-2016, 09:33

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

12 г. за грабеж

Това е 21-та му присъда, през ноември м.г. се прослави, когато се наложи и полицаите да скачат след него в канала да го вадят с пожарникарска стълба, съобщава "24 часа".

12 години ще лежи в затвора, при първоначален строг режим 29-годишният шуменец Теодор Борисов - Йоско за опит за грабеж и причинена телесна повреда на полицай. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Варна. Делото се гледа днес и приключи само в едно заседание.

Припомняме, че Йоско до сега има 20 присъди, тази ще е 21-та му, но той най-много се прочу миналия ноември, когато, за да избегне преследване, се бухна в бетоновото корито на реката, насред Шумен, известна като Боклуджата. Преди това метна камък по един от униформените. Накрая и те скочиха в реката след него, а после го вадиха пред очите на десетки зяпачи и камерите на журналисти

 Окръжния съд в Шумен го призна за виновен за опит за грабеж, представляващ опасен рецидив, и причиняване на телесна повреда на полицейски служител.

От Апелативната прокуратура припомнят обвинението, според което на 24 ноември 2015 год. след 17,30 часа в полицията в Шумен сигнализирала жена, че неизвестен е направил опит да отнеме чантата й, след което я ударил в окото. По описанието на жертвата полицията предприела незабавни издирвателни действия.

За да се спаси грабителят първо се опита да се вмъкне в близката църква, но след като никой не му отвори вратите на храма, той влетя в близкия ресторант „Виенска градина” и изплаши клиентите. От всичките тези места валяха обаждания до 112 и до полицията за неадекватния мъж.

Накрая извършителят беше засечен. При опит да бъде задържан, грабнал камък и го хвърлил по един от полицаите. След това избягал и скочи в дълбокото 4 метра корито на река Поройна.

Теодор е с богатото съдебно досие. Изтърпял е присъди за грабежи, кражби, хулиганство, причиняване на телесни повреди, възпрепятстване на орган на властта, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Припомняме, че пътят на екшъна беше около 600-700 метра все покрай река Поройна. До сградата на НОИ той скочи в бетоновото корито на реката, а след него и преследвачите. После полицаи и пожарникари го вадиха със стълба. Отърва се без травми, а удареният с камък полицай беше с разкъсно - контузна рана и подутина в лявата част на главата.

В съдебната зала, когато гледаха мярката му за задържани Йоско много се разкая и проплака, че две лилави хапчета наркотик били причината да пощурее.

„Господ да ме убие, ако лъжа! Това не бях аз, възмущавам се от себе си. Отровиха ме“, проплака той пред съда тогава. Видимо днес съдия Димчо Луков не се е впечатлил от тези му душевни терзания и го е пратил за 12 години зад решетките.