Нов атентат разтърси Бангладеш

Четирима човека загинаха, а още 22 са ранени в джихадистки атентат в северната част на Бангладеш, който е втори поред в рамките на една седмица, съобщава ТАСС.

Взривът е избухнал около 9.00 часа тази сутрин (06.00 българско време). Целта е била най-голямата в страната масова молитва по случай мюсюлманския празник Айд ал Фитр(Рамазан Байрам), провеждаща се при река Тураг в североизточния окръг Кишоргандж, намираш се на около 120 км. от столицата Дака.

Атентаторите все пак не са успели да се инфилтрират в тълпата и да се взривят в центъра ѝ, тъй като биват спрени от полицай на контролен пункт, намиращ се на около километър от молитвената площадка, където са се били събрали над 200 поклонници от цялата страна.

Терористите биват принудени да взривят бомбата на пропусквателния пункт, а на мястото на взрива е бил убит още един атентатор след престрелка с полицията, а друг е арестуван. По думи на очевидци, някои от терористите са били въоръжени с мачетета. Полицията все още разследва атентата.

 

Припомняме, че на първи юли ислямисти нападнаха бар в Дака, известен с това, че в популярен сред чъжденците в бангладешката столица. При атентата, последван от заложническа драма, загинаха 20 човека, повечето от които италианци и японци.