Изграждат нова детска площадка в ж.к. "Балик"

Мисия Добрич

07-07-2016, 12:07

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ще има подобна и за децата около "Рилските блокове"

Към момента Община град Добрич стопанисва около 60 детски площадки. Това съобщи кметът на общината Йордан Йорданов, за радио „Фокус” – Варна. "Голяма част от детските площадки вече е обходена като са направени протоколи и констатации за състоянието им", посочи кметът и добави, че една друга част са сравнително нови, но констатациите са, че по някаква причина те не се поддържат както трябва и се разрушават. „Може би това е един от апелите, които трябва да отправя към моите съграждани – да бъдем малко по-внимателни, все пак тези детски площадки са за отдих на нашите деца. И все пак родителите да са по-спокойни. 

Йорданов съобщи, че този месец предстои изграждането на една сравнително голяма детска площадка извън централната градска част, тя ще се намира в квартал „Балик“.

Отделно още един проект и едно мило писмо, което получихме от децата на така наречените "Рилски блокове". Много сладко писмо и ако мога да им кажа, че тази площадка вече е включена в капиталовите разходи. Тя ще бъде реализирани заедно с мини парк, който ще бъде създаден през есента.  Молбата на децата е наистина да направим една детска площадка около техните блокове. Така че можем да се похвалим с откликването от наша страна на детските желания“, заяви кметът.Йорданов каза, че точно на тези нови детски площадки ще бъде въведено и видеонаблюдение. „Предвиждаме заедно с местни фирми, кабелни оператори и доставчици на интернет да бъде изградена поне една камера за наблюдение на самите площадки. Най-малкото и за безопасността на децата и на второ място евентуално за превенция на вандалски прояви. Отново казвам, не е хубаво да рушим особено детските площадки. Има места за драскане, има места за изкарване на адреналина. Нека да бъдем така добри и да не разрушаваме детските мечти“, апелира кметът Йордан Йорданов.