Шестима полицейски служители от Пловдив с най-високото отличие на МВР

Новините

07-07-2016, 12:59

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шестима служители на ОДМВР - Пловдив са удостоени с най-високото професионално отличие в МВР – “Почетен знак”
“Изпълнявайте дълга си, но винаги се прибирайте живи и здрави при семействата си”. С тези думи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов се обърна към присъстващите на церемонията по награждаване на служители от Областната дирекция на МВР в Пловдив. В словото си той отбеляза, че получените отличия са доказателство за професионалните успехи, които пловдивската дирекция постига.
По повод празника на вътрешното ведомство – 5 юли, на шестима служители от ОДМВР - Пловдив бе връчено най-високото отличие - “Почетен знак” ІІІ степен. Със заповед на министъра на вътрешните работи за съществен принос при изпълнение на служебните задължения и постигнати професионални резултати са наградени началниците на Шесто РУ и РУ – Карлово главен инспектор Димитър Събчев и главен инспектор Христо Бахлов, началниците на групи “Криминална полиция” в Трето и Шесто районни управления главен инспектор Георги Машонов и главен инспектор Пламен Петков, началникът на група “Химия, биология и одорология” в сектор БНТЛ старши инспектор Николай Костадинов и началникът на група “Противодействие на грабежи” в отдел “Криминална полиция” старши инспектор Гергана Симеонова.
За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм с “Обявяване на благодарност” от министъра на вътрешните работи са отличени двама служители, а други 15 – с “Писмена похвала” от главния секретар на МВР. “Писмена похвала” от директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Христо Разсолков и заместникът му комисар Георги Георгиев получиха 237 служители, а от началниците на районни управления – 37.
По време на церемонията бе извършен водосвет за здраве и благополучие. На официалното събитие присъстваха и директорите на главни дирекции “Борба с организираната престъпност” и “Гранична полиция” главен комисар Ивайло Спиридонов и главен комисар Антонио Ангелов, областният управител, кметът на града и ръководителите на съда и прокуратурата.