Обжалват 12-годишна присъда за убийство в Добрич

Крими

07-07-2016, 14:05

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

ВАС ще се произнесе в 30 дневен срок

Присъда за жестоко умишлено убийство, извършено от скитник в Добрич, е на въззивен контрол във Варненския апелативен съд, съобщават от пресцентъра на институцията.
Добричкият окръжен съд, който вече разгледа делото в условията на съкратено съдебно следствие, редуцира наказанието за призналия вината си Желязко Желязков, до 12 години и половина "лишаване от свобода".
Тежкото престъпление е извършено на 28 февруари 2015 година, когато подсъдимият се черпил в строителен фургон със свой познат. Към тях се присъединил и Левент, на когото дали пари да купи ракия,но пострадалият се върнал от магазина, без да носи нищо. Левент бил бит с метална тръба и повален на земята, като вбесеният Желязков - пълен и едър мъж,стъпил върху гръдния му кош с цялата тежест на тялото си. При аутопсията е установено, че пострадалият е бил със счупена гръдна кост, оток на дробовете и други тежки поражения.
Представителят на прокуратурата днес поиска от въззивния съд да остави без уважение жалбата на подсъдимия, който моли да бъде намалено наказанието му, посочват от пресцентъра на Апелативния съд.Обвинението подкрепя мотивите на Добричкия окръжен съд, според които с проявеното коравосърдечие, животинска агресивност и цинично отношение към жертвата,умишленото убийство се квалифицира като извършено по особено мъчителен начин. Бездомният,без постоянна работа и доход Желязков /45 г./ е познавал жертвата от дете.
Апелативният съд ще се произнесе с решение в 30-дневен срок.