Берое нокаутира Радник в края

В герой за мача се превърна новото попълнение Ерик Почански

Отборът на Берое записа дебютната си победа за сезона, след като надделя с 2:0 при гостуването си на босненския Радник (Бийелина) в среща-реванш от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Първата среща, играна преди седмица в Стара Загора, завърши при нулево равенство и така след днешния успех старозагорци продължават в следващата фаза. 

В герой за Берое се превърна новото попълнение Ерик Почански, реализирал и двете попадения за победата. Дошлият от Локомотов Горна Оряховица офанзивен футболист се разписа в рамките на само две минути в 79-ата и 81-ата. 

Иначе двубоят игран на градския стадион Баня Лука бе много равностоен като в него преобладаваха здравите единоборства. Все пак "зелено-белите" бяха по-активният отбор през всичките 90 минути и напълно заслужено стигнаха до успеха.

На няколко пъти беройци бяха много близо до откриване на резултата, но пропуски най-вече на Почански и Божилов запазиха равенството преди почивката. През втората част играчите на Александър Димитров нанесоха своя удар с два бързи гола. В 79-ата минута именно Почански напредна опасно към противниковата врата и с мощен шут разстреля Младен Лучич за 1:0. Това бе и дебютното попадение за офанзивния футболист с екипа на Берое. Само две минути по-късно Почански реши всичко в мача с втория си гол, след като отново проби необезпокояван защитата на съперника и с прецизен удар вкара за крайното 2:0.

 Така "зелено-белите" продължават във втори кръг, където съперник ще бъде финландският ХИК (Хелзинки), който се справи по категоричен начин с литовския Атлантас с общ резултат от двата мача 3:1.