Далас, САЩ: Пети полицай загина, прострелян от снайперист

Свят

08-07-2016, 11:03

Снимка:

bbc кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима убити полицаи при стрелба в САЩ

Шестима полицай бяха простреляни от снайперист по време на протест в Далас, САЩ, петима от тях загинаха

Полицията в Далас съобщи, че пети полицай е загинал при престрелката след протестите срещу полицейското насилие срещу чернокожи. При стрелбата са ранени 11 служители на реда, като досега се съобщаваше за починали четирима от тях,съобщава BBC.

„Изгубихме още един. Паднал полицай“, написа в „Туитър“ полицията на Далас.

В същото време силите на реда все още преговаря със заподозрян, който твърди, че е поставил бомби в гаража, в който се намира, както и на други места в центъра на града. Преди това властите са водили престрелка с него в продължение на 45 минути.

Задържана е и жена, която се е намирала в същата част на гаража като заподозрения, но не се уточнява дали има връзка с него. В момента тя е на разпитв полицията. Освен нея задържани от полицията са двама други мъже, както и трети, който сам се е предал, след като негова снимка с пушка на рамо беше разпространена от полицията в града.

В щата Тексас не е незаконно гражданите открито да носят личните си законни оръжия на публични места.

„Все още не сме напълно спокойни, че сме заловили всички заподозрени“, заяви директорът на полицията в града Дейвид Браун.

Той посочи също, че заподозреният, с когото в момента се водят преговори, е заплашил да нарани и убие още полицаи.

„Заподозреният, с когото преговаряме, и с когото бяхме в престрелка в продължение на последните 45 минути, е казал на нашите преговарящи, че краят наближава и ще нарани и убие още много от нас, тоест служители на реда, поставени бомби имало навсякъде в този гараж и в центъра“, посочи още Браун.

По-рано американската федерална авиация заяви, че ограничава извършването на полети над Далас, където по-рано четирима полицаи бяха убити, а 11 ранени по време на протести срещу полицейското насилие срещу афроамериканци.

Протестите избухнаха след двете отделни убийства на двама чернокожи от полицаи в Луизиана и Минесота.

„Пилоти не могат да извършват полети в тази зона“, съобщиха от службата. „Разрешени във въздушното пространство са само помощни военновъздушни операции под ръководството на полицията в Далас“, се казва още в съобщението.