Трета награда в Пловдив от „Влез в час с данъците“

Новините

08-07-2016, 11:42

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проектът излиза в лятна ваканция заедно с учениците

15-годишният Йордан Галинчев от Пловдив грабна шестата поредна награда, изтеглена в проекта на НАП „Влез в час с данъците“. Йордан е ученик в Езиковата гимназия и участва в образователната игра с три решени теста за данъци и осигуровки. С последния тест младежът си спечели нов електронен четец с 6-инчов размер на екрана, 4 GB диск и подсветка на дисплея. След връчените по-рано в Пловдив дрон на Мартин от СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ и камера за екстремни спортове на Радослав от Професионалната гимназия по електротехника и електроника, четецът е третата поредна награда от общо шест, подарени досега на ученици в страната от Националната агенция за приходите.

През изминалите три месеца експерти от Агенцията в Пловдив посетиха 11 гимназии в града и запознаха учениците в тях от 9-ти до 12-ти клас с данъчната и осигурителна система в България, начините и сроковете за деклариране и плащане на данъци, правата на работещите млади хора, предимствата на трудовия пред гражданския договор. Сред темите, които се оказаха най-любопитни за младежите, бяха проверките на доходите на лица с висок стандарт на живот и важността на касовата бележка.

С четецът, спечелен от Йордан от Пловдив, проектът излезе в лятна ваканция, която ще продължи до следващата учебна година.

Наесен, всеки който се регистрира наwww.vlezvchas.bg отново ще може да участва чрез решаване на тестове за страхотните награди: електронен четец, камера за екстремни спортове, безжичен говорител и дрон.