Изправят пред съда жена за данъчни престъпления

Крими

08-07-2016, 17:53

Снимка:

prb.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

По искане на Окръжната прокуратура в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 24-годишната Ренгинар Ф. от село Изгрев, община Венец - за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери и за деяние, при което чрез използването на неистински документ е получила без правно основание помощи за дете с намерението да ги присвои. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
По данни на прокуратурата, от 1 януари 2012 г. до 30 април 2012 г. подсъдимата е започнала да получава значителни парични преводи чрез системата "Western Union" от различни хора от Република Турция. Според заключението на съдебната счетоводна експертиза 24-годишната жена е получила равностойността на преводи в различна валута в размер на 62 487 лева. За получените средства тя не е подала данъчна декларация и по този начин успяла да избегне заплащането на 6248 лева данъчни задължения.
На 21 декември 2011 година в село Венец, Ренгинар Ф. е депозирала молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средното му образование. Въпреки неистинският документ Ренгинар Ф. е получила 420 лева месечни помощи за отглеждане на детето, които употребила за свои лични нужди.
В хода на разследването подсъдимата, която е неосъждана, безработна и неомъжена, не е дала обяснения за извършените престъпления. Нанесените от нея щети са в размер на 6668 лева и не са възстановени до момента.
Делото е насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд на 14 юли 2016 г.