Нови стоянки на възлови места в Бургас?

Архив Бургас

09-07-2016, 10:38

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таксита масово ни возят с изключен апарат

Предложението е те да бъдат увеличени, но и да има премахнати

Общинският съветник Димитрина Буланова е входирала докладна записка за актуализация на таксиметровите стоянки в Бургас. Това се налага заради изпълнението на инвестиционни проекти и инициативи на Общината и промени в организацията на движение, както и по искане на независимия транспортен синдикат "Авто 94", става ясно от докладната.
Промените са обсъдени с браншовите организации, общинската администрация, Пътна полиция, ИА"Автомобилна администрация".
Комисията по безопасност на движението е дала положително становище на този етап да се направят таксиметрови стоянки на следните места: ж.к. "Славейков" на паркинг срещу бл.47 - 7 бр.; ж.к. "Изгрев" до парк "Велека" пред бл.72 - 3 бр.; ж.к. "Изгрев", в улицата между бл. 69 и бензиностанция "Петрол" - 3 бр.; до Търговски център "Изгрев", в локала към бл. 51, преди АС - 6 бр. двупосочно; бул. "Стефан Стамболов" преди АС до ІІ РПУ - 2бр.; бул."Стефан Стамболов", северно от бл.132 (подхода към НОИ) - 3бр.; -бул. "Стефан Стамболов", в джоба пред БСУ - 5бр.; бул. "Стефан Стамболов", в джоба пред РСС - 4бр.; на ул. "Васил Левски" в паркинга на Дом Лукойл - 3 бр.; на ул. "Васил Левски" в "синя зона" - 3 бр.; в района на МБАЛ на улицата към СЗ "Б. Брънзов" между бл.1 и бл.9 -7бр.
Новите предложения са съобразени с изискванията за безопасност, исканията на таксиметровите превозвачи и са съобразени с осигуряване на лесен и удобен достъп на гражданите до таксиметровите услуги. На следващ етап, при отпадане на спирки от градския транспорт, на които са изградени джобове, при възможност същите ще бъдат обследвани и предложени за организиране на таксиметрови стоянки, се посочва в докладната записка.